SEO оптимизация на сайт

SEO (search engine optimization) или още СЕО оптимизация за търсещи машини. Това е процес, при който се улеснява намирането на даден сайт от търсачките. Колкото един сайт се класира по-напред, толкова повече потребители ще го посетят. Ако развивате бизнес, това означава, че ще се сдобиете с повече потенциални клиенти.

SEO оптимизация на сайт за ключови думи и фрази

Класирането на сайтовете, както знаете става, след като направите заявка за търсене. Според въведените от вас думи или фрази търсещите машини предлагат подредба на сайтовете, които съдържат вашата заявка по определени критерии. В началото на списъка ще видите тези уеб сайтове, които съответстват най-пълно на вашето търсене според избраната от вас търсачка. В GOOGLE например първо се показват по уместност няколко резултата на сайтове, които са си платили за реклама. След това излиза списъка със уеб страници, които според GOOGLE съвпадат най-добре с вашите интереси и вашата заявка за търсене.

SEO оптимизация

Ако въведете една и съща ключова дума или фраза в различни търсачки ще получите различен резултат. Затова първо трябва да се определи за коя търсеща машина ще се прави СЕО оптимизация на вашия сайт.

Ако например в google напишете заявка за различни фрази, ще получите различна подредба в списъка със сайтове. Изводът е, че не може един и същи сайт да се класира на челна позиция за произволна комбинация от думи и фрази. СЕО оптимизация на сайт се прави за строго определени ключови думи. В противен случай едва ли ще видите вашия сайт в първите страници с резултати за която и да е ключова дума.

Ето защо е от решаващо значение за SEO оптимизацията на вашия уеб сайт е да разберем точно какво целите с вашия сайт за да можем да открием и поставим в съдържанието важните думи и фрази на ключовите места.

Оптимизация на сайт за популярност в интернет

Важно е колкото следи е оставил в интернет вашия уеб сайт за своето съществуване. За търсачките това означава, че сайта ви е важен за потребителите, затова го класира по-напред при заявка за търсене. Ето защо една от основните задачи на SEO оптимизацията е популяризира вашия уеб сайт.

Ние знаем какво да направим за да останат колкото е възможно повече следи от вашия сайт в интернет. Знаем как и къде да го популяризираме.

SEO оптимизация за търсачки

Освен съвместимостта с заявката за търсене и популярността в интернет на даден уеб сайт съществуват още множество фактори, които влияят с различна тежест на класирането. Търсачките се стремят да пазят в тайна тези фактори и често променят тяхната тежест при определяне на резултата от търсенето. Затова SEO оптимизацията не е лесен процес и изисква постоянство. Понякога минаването на по-горни позиции в класациите на търсачките става бавно и трудно, но резултата си заслужава усилията.